Acupunctuur

Acupunctuur is een methode die veel gebruikt wordt. Het heeft zijn oorsprong in China en is een geneeswijze dia al 4000 jaar bestaat. Algemeen bekend is dat verlichting van pijn optreedt door wrijven over pijnlijke plekken op het lichaam of er een warm of koud kompres op te leggen. Ook door in deze plekken te prikken met een naald gaat de pijn weg. In de acupunctuur, de naam is afgeleid van de woorden "acus" wat naald en "punctura" wat steek betekent, word met een naald gestoken in een huidgebied.
Er is een wetenschappelijke aangetoonde relatie tussen de oppervlakte van het lichaam en de inwendige organen. Zo kan bijvoorbeeld een orgaanstoring een reactie geven in een bepaald huidgebied, en door deze aan te prikken kun je het betreffende orgaan stimuleren.
Door gelijktijdig gebruik te maken van het voelen van de pols krijg je een gecontroleerde acupunctuur behandeling.

Tijdens de 1e behandeling vindt een intakegesprek plaats. Daarin bespreken we de klachten en stellen een behandelplan op.
De vervolgbehandelingen beginnen met een korte evaluatie, waaarna we de behandelingen kunnen aanpassen of uitbreiden.

Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 30 to 40 minuten. Het aantal behandelingen die u nodig heeft is afhankelijk van de ernst van uw klacht en de snelheid waarmee u lichaam reageert. Er zijn vaak 4 tot 6 behandelingen nodig voordat u merkt dat uw klachten afnemen.