ontspannings therapie

Lekker eens helemaal tot ontspanning komen kan bij praktijk papilio met cranio sacraal therapie en/of een heerlijke massage.
Een massage brengt u een lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het kan helpen om spanning in het lichaam los te laten. Door het oplossen van de spanning worden problemen zoals nek-hoofdpijn snel verminderd. Een massage brengt u weer in balans en zorgt voor een vitaler gevoel. Ik geef ontspannigs, hot stone,voet en hoofdhuid massage. Alle massage worden toegepast op een holistische manier dt betekent dat er naar het geheel word gekeken, daarom is geen een massage hetzelfde en krijgt het liachaam de aandacht die op dat moment nodig is.

Hot stone massage       

Een Hot Stone massage is zoals het woord al zegt een massage met hete/ warme lavastenen. De stenen worden opgewarmd in water d.m.v. een heater. De opgewarmde stenen worden op uw lichaam geplaatst om u op te warmen en tot ontspanning te brengen. Vervolgens wordt met meerdere stenen gemasseerd. De massage bestaat voornamelijk uit langzame, rustige bewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage veel effectiever maakt.
Een Hot Stone massage brengt u een positief zelfherstel van het lichaam. Afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam. Ook stimuleert het de organen en brengt het lichaam in een betere balans. 
Door de combinatie van warmte en massage geeft het een langdurig effect.

Hoofdhuidmassage

Een zeer uitgebreide hoofhuidmassage met verschillende technieken gecombineerd. Zo komt er reiki ,cranio sacraal en massage aan de orde. Door deze technieken te combineren word er een diepe ontspanning verkregen die door het gehele lichaam te voelen is. De ogen, oren en hoofdhuid worden zo optimaal behandeld. De hoofdhuidmassage is bedoeld om ontspanning te bevorderen.
Onze schedel bestaat voor een groot gedeelte uit peesblad, hier zit weinig beweging in, waardoor gemakkelijk hoofdpijnklachten ontstaan. De haren hebben hun oorsprong in de hoofdhuid en houden veel spanning vast. Door de haren tegelijktijdig met het hoofd te masseren wordt de spanning van de hoofdhuid verlicht. De oren bezitten net als onze voeten reflexpunten die corresponderen met ons gehele lichaam. De oren kunnen zeer gevoelig zijn. Door de oren en hoofdhuid te masseren worden spanningsklachten verminderd.
Het spierweefsel rondom onze ogen is een kringspier. Het ooglid is het teerste weefsel van ons gezicht, waar de eerste tekenen van huidveroudering en vermoeidheid zichtbaar worden. We knipperen duizenden malen per dag met onze ogen zijn de hele dag aan het werk. Door de huid rondom de ogen te masseren zal het weefsel ontspannen en tekenen van vermoeidheid zullen verminderen. Wanneer de oogspieren tot ontspanning komen kan dit verlichten brengen bij mogelijke hoofdpijn.

Bij al deze ontspanningsvormen maak ik gebruik van Cranio Sacraal therpie en dat maakt deze ontspanning zo speciaal en zul je ervaren dat het een diepe en rustgevende werking heeft.