Wat is Reiki

Reiki is een spirituele geneeswijze die ons helpt terug te keren naar een evenwichtig functioneren op ieder niveau, zowel fysiek en mentaal als emotioneel, spiritueelen zelfs sociaal, onafhankelijk van onze leeftijd of gezondheidstoestand.Evenwicht kan in verschillende omstandigheden iets anders betekenen, maar het algemene kenmerk van reiki is een snelle afname van spanning en bevrijding van pijn en gevoelens van onrust. Reiki word meestal toegepast als lichte handoplegging. Reiki ondersteunt ons welzijn en versterkt ons vermogen tot genezing door stimulering van evenwicht.

Reiki cursussen

Iedereen kan reiki leren. Reiki cursussen worden gevolgd door mannen en vrouwen in alle leeftijden, ongeacht beroep of opleiding. De cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 4 personen. Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Eerste graad

Reiki I is vooral gericht op het ontwikkelen en helen van jezelf. Het is een  ervaringsreis naar het bewustzijn in de wereld van energie. Het doel is mogelijkheden te ontdekken waarmee de leerling zich kan vrijmaken van zijn persoonlijke bagage, waarna hij een helder en open kanaal kan worden waardoor de universele levensenergie kan stromen. Reiki I kent 4 initiaties om het kanaal geheel open te maken. Na de initiatie leert men omgaan met de energie en kan er een helingsproces beginnen om alle blokkades-emotioneel, mentaal of lichamelijk, op te lossen.

Reiki I wordt gegeven in 4 dagdelen. Je leert alle posities te gebruiken bij jezelf en bij anderen. Tijdens de cursus wordt veel tijd besteed aan praktijk.

 

Tweede graad

Na tenminste drie maanden met Reiki I te hebben gewerkt kan men doorgaan met Reiki II. Het doel van de tweede graad is de in gang gezette ontwikkeling van reiki I te versterken. Iedere graad is een verdere stap op de weg van de persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de tweede graad leren we de drie essentiele reiki symbolen. Elk symbool heeft een specifieke functie  en gedurende de cursus word het belang van deze symbolen geleerd.

Derde graad

Reiki III is onderverdeeld in 3a en 3b. Reiki 3a richt zich vooral op het hoogste energie niveau en het helingsproces. Hierbij wordt het mastersymbool aangeleerd en toegepast.

Reiki 3b is het masterniveau waarbij u zich voorbereidt op het lesgeven. Het masterniveau kunt u niet in twee dagen bereiken maar kan maanden zelfs jaren duren en vereist een vertrouwelijke band met uw master. Als Reiki master ben je voortdurend in ontwikkeling.