Baby’s en kinderen

Een geboorte is vaak een fysieke arbeid voor moeder en kind. De sterke krachten die nodig zijn om als baby door het geboortekanaal te komen kunnen ervoor zorgen dat botjes die gelukkig nog heel flexibel zijn, over elkaar heen schuiven. Normaal gaan deze botjes vanzelf weer op hun goede plek zitten, maar mocht dit niet het geval zijn dan kunnen er zenuwbanen of bloedbanen bekneld raken. Problemen die hierdoor ontstaan en waar baby's uiteraard luidruchtig hun ongenoegen over uiten, hebben te maken met systemen of organen die door deze druk niet voldoende ruimte krijgen om hun werk te doen.

In Amerika, Duitsland en Scandinavie werken cranio sacraal therapeuten o.a. op kraamafdelingen van ziekenhuizen of geboorteklinieken. in Nederland stijgt de samenwerking tussen verloskundigen, lactatiekundigen en cranio sacraal therapeuten langzaam.

 

Vaak begin ik de sessie eerst met de moeder, want als moeder kalm en rustig is werkt dit ook door naar de baby. Daarna wordt de baby behandeld, eerst veilig bij moeder op schoot of wanneer het slaapt zelfs in de maxi-cosi.Als het voor de baby veilig voelt en het is nodig dan behandel ik verder op tafel. Vaak zijn de problemen na enkele sessies verholpen. Ook is het raadzaam voor de moeder om enkele sessie te volgen zodat het lichaam weer in balans komt na de zwangerschap en de bevalling.

 

Cranio sacraal helpt oa bij :

 Mocht u vragen hebben aarzel dan niet om contact op te nemen.